Vacht

Hondenshampoo

Gebruik altijd een goede hondenshampoo

Het is belangrijk om een goede hondenshampoo te gebruiken bij het wassen van je trouwe viervoeter. De ph waarde van de hond is namelijk 7,5 en de mens is namelijk 5,5. Des te meer naar de 0 des te zuurder het is. Het is van belang om met de juiste shampoo te wassen zodat de talglaag niet wordt aangetast. Dit zorgt er namelijk voor dat de huid niet uitdroogt. Een hond heeft een vetlaagje nodig om de huid gezond te houden.

Mensenshampoo is absoluut niet geschikt om de vacht van je hond uit te wassen.

 

Met welke hondenshampoo was ik mijn hond?
Vanwege de vele verschillende vachtsoorten én de vele verschillende aanleidingen voor het wassen, zijn er ook veel verschillende soorten hondenshampoo te verkrijgen. Het hangt van jouw hond af welke shampoo jij voor het wassen nodig hebt.   Gebruik daarom bij het wassen van de vacht van een puppy uitsluitend milde puppyshampoo. Bij volwassen honden met een normale huid kun je voor een normale hondenshampoo kiezen. Het is wel altijd belangrijk dat het een milde shampoo betreft. Ook kun je kiezen voor speciale shampoos, zoals  speciaal voor honden met langharige vacht.

 

Het wassen met speciale hondenshampoo
Om vlooien te behandelen dien je een vlooienshampoo te moeten gebruiken.
Voor honden met huidproblemen is het weer erg belangrijk om een hondenshampoo te gebruiken die speciaal bedoeld is om de betreffende klachten mee te behandelen. Een verkeerde shampoo kan zelfs voor verergering van de klachten zorgen.