Ogen

Verzorging van de ogen

Iedere hond heeft traanvocht. Traanvocht is heel nuttig. Het zorgt er voor dat allerlei onrechtmatigheden, zoals vuil en stof, op een natuurlijke manier uit het oog worden verwijderd. Het traanvocht voert het vuil en stof af naar de ooghoek. Daar zien we dan ook nogal eens een korstlaagje ontstaan.

Dit korstlaagje in de ooghoek kan voor problemen zorgen en kan dus ook beter op tijd verwijderd worden. Dat kan met een doekje op het behaarde deel van de binnenste ooghoek. 

 

Dit traanvocht kan er ook voor zorgen dat er een gekleurde streep ontstaat. Dit komt door een min of meer verstopte traanbuis of een verhoogde aanmaak van traanvocht.  Normaal wordt het te veel aan traanvocht naar de neus (ja, daar) afgevoerd. Maar dat gebeurt nu dus niet en de tranen ziet u dan ook terug onder de ogen en op de wangen. Bij een hond met witte haren zie je dan heel vaak een bruinverkleuring, de zogenaamde traanstreep.

Er zijn speciale reinigende producten voor de reiniging en verzorging van de huid rondom de ogen van je hond. Deze vindt je hier in de webshop.