• Kwispelen gegarandeerd
  • GRATIS verzending vanaf €75
  • Voor 14 uur besteld, dezelfde dag verstuurd

Verzorging van je hond

De verzorging van je hond is erg belangrijk. Hierbij denk je misschien het eerst aan : eten geven, spelen en uitlaten. Maar vergeet ook niet dat hun huid, haar, neus en oren goed moeten worden verzorgd.  De algemene conditie van de huid en vacht zijn goede graadmeters voor de gezondheid van je hond. Een goede gezondheid en goede voeding helpen de vacht gezond te houden van binnenuit. Vachtverzorging, zoals regelmatig borstelen en huidverzorging beschermen de huid van buitenaf.

Gebruik voor de vacht altijd een goede hondenshampoo. Gebruik niet je eigen shampoo, want de PH waarde van een hond is anders dan die van een mens. 

Voor droge neuzen zijn er producten die de neus gezond en glanzend houden. Er zijn ook honden die wat meer huidplooien hebben, deze hebben zeker extra verzorging nodig om ervoor te zorgen dat dit niet gaat irriteren of ontsteken.  Als het erg koud is (of er ligt zout ivm strooien) hebben de poten ook extra verzorging nodig. In de zomer mag dit ook niet vergeten worden, want door de hete stoep kan je hond ook last van zijn of haar pootjes krijgen. Het reinigen van de oren is ook erg belangrijk. Zo voorkom je oorproblemen.