Ogen en Huidplooien schoonmaken

Gepubliceerd op 22 februari 2021 om 13:00

 

De ogen  en huidplooien van je hond schoonmaken is een van de belangrijkste dingen om te doen. Je houdt je hond gezond en beschermd tegen infecties. Hieronder beschrijven we hoe je de ogen van je hond zo effectief en pijnloos als mogelijk schoonhoudt.

 

Het belang van de ogen van je hond schoonmaken

Hygiëne en reinheid zijn uiterst belangrijk.  Het schoonmaken van zijn ogen is ongetwijfeld een van de belangrijkste dingen waar je aan moet denken.

Het is belangrijk om ze dagelijks schoon te maken om infecties te voorkomen. Infecties kunnen leiden tot ernstige problemen, zoals conjunctivitis (bindvliesontsteking). Daarom moet het verwijderen van residu en het voorzichtig schoonmaken om de ogen een onderdeel van je dagelijks routine zijn.

Belangrijk is om de kleur van oogresidu te ‘lezen’. Zo moet je weten of de kleur normaal is. Als het groen en romig is kan dit wijzen op oogproblemen. Als de vieze ogen rood, gezwollen of bovenmatig vochtig zijn, dan kan jouw hond een oogontsteking hebben. Als er een witte waas zichtbaar is kan dit een teken zijn van staarvorming. Als het slijmvlies duidelijk zichtbaar is dan kan dit duiden op ectropion. Pupillen reageren normaal gesproken op invallend licht, als je merkt dat de pupilgrootte niet verandert maar klein of groot blijft kan er sprake zijn van interne problemen. Neem in dit geval direct contact op met de dierenarts.Bij sommige honden is er geen traanbuis aanwezig. Overtollig traanvocht glijdt dan via de binnenooghoek weg langs de neus naar beneden.

 

Schoonmaken ogen

Neem een wattenschijfje en bevochtig deze met Lila Loves It Eyecare. Begin bij de ooghoek en veeg schuin naar achteren in de richting van de neus Door deze richting aan te houden zal het vuil uit het oog wrijven in plaats van juist in het oog. Na iedere beweging neem je een nieuw wattenschijfje, zo voorkom je dat vuil op het schijfje weer terug in het oog wordt gewreven.

Houd de vacht om de ogen kort

Het is belangrijk om het gebied om de ogen van de hond volledig vrij te houden. Bij sommige rassen moet je de haren die rond de ogen groeien (laten) wegknippen – maar wel heel voorzichtig.

 

Schoonmaken huidplooien

Het is belangrijk om de plooien in de huid schoon te houden. Mocht je dit niet doen, dan heb je meer kans op geurtjes of zelfs ontstekingen.

Je kunt de huidplooien eenvoudig schoonmaken het product aan te brengen op een (pluisvrij) watje en zo de plooien te reinigen. Wij bieden tevens handige (travel) sticks aan.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.